HTML

Patkánykodások

  • bogymon: Mit olvasok/unk, ha nem lesz hatvanypatkany.blog.hu? (2010.01.02. 13:01) A végtelenbe -- és tovább (Akik elmentek, 2009)
  • ShitIron: Üdv. Én amondó vagyok, hogy a halál után az van, mint mikor még meg se születtünk. Nincs semmi túlvilág csak vége és kész. (2009.12.19. 19:20) A Fehér Fény
  • llindus: jelenet: széchenyi tér, cuncimókus anyuka és kisgyerek, már totyog, de még nem beszél. anyuka: "gyere, kicsim, eszünk valamit a mekdonáldszban. gyerek: (szeretné reprodukálni, amit az anyja mondott) "Donnó...". mire anyuka kedves-korholó hangon kor... (2009.11.04. 12:01) A McDonalds nélküli ország
  • llindus: ugyanmár! de most komolyan... és egyébként is: a tojásos-békönös mekreggeli egyszerűen divine. ha tehetném, minden nap ezzel indítanék. kivéve persze, ha lángos van reggelire;) (2009.11.03. 23:38) A McDonalds nélküli ország
  • Hatványpatkány: A komoly félelmek kezdenek igazolást nyerni Shaq-et illetően az idénykezdő pár meccs után... Még a jámbor, agyonsérült (de egyebekben kiváló és nagyon szimpatikus) litván óriás: Ilgauskas is jobb nála egyelőre. 2009 van, nah. Nem 2002. Ezt én is ... (2009.11.03. 17:17) NBA Playoff 2009 – A nagydöntő
  • Hatványpatkány: Mohamed úgy döntött, továbbra sem jön a hegyhez, mert kicsi neki a leszállópálya (Puskás Stadion). Mr. McGuiness: ennél jobb kifogást nem sikerül előhalászni az iszákból? (2009.11.03. 16:21) U2-Zágráb-2009. 08. 09.
  • Hatványpatkány: Mi az, hogy "dölgött"? Valami nor-végét járó ló? (2009.10.21. 22:43) Meghülyült az A-ha
  • Gerry.: Hogy hívják a dölgött skandináv lovat? Osz-ló. Én kérek elnézést. (2009.10.18. 12:07) Meghülyült az A-ha
  • Hatványpatkány: Szerintem pedig épp a vallás akar tudománypótlékként fellépni (ld. kreacionizmus vs Darwin). Mellesleg, a "senki nem jött vissza, tehát ki mondaná meg, hogy nincs mennyország"-alapú logika azért nem jó, mert akkor pl. minden vallás megkérdőjelezhet... (2009.10.15. 20:03) A Fehér Fény
  • DepecheM: @Hatványpatkány: Azért merészeltem mindezt feleslegesnek, sőt SPEKULÁCIÓnak minősíteni, mert amíg senki nem jön vissza a túloldalról, addig a TAPASZTALATI tudomány (mert ez mi más lenne?) semmi bizonyosat nem állíthat. Mellesleg a szándékból, illet... (2009.10.13. 13:32) A Fehér Fény
  • Utolsó 20

Korábbi rágcsálnivalók

Korábbi rágcsálnivalók

A Patkány Éve

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.07.21. 12:40 Hatványpatkány

Színtelen SZIN?

 

 

 

Nézegetem az idei SZIN kínálatát egy újság hátlapján, mint mókus a vadalmát, és vajmi messze vagyok attól, hogy örömömben ráélvezzek a papírra. Sőt, akkor sem lett bennem semmi org, amikor beléptem a szin.org-ra.

A SZIN több évtizedes pauza után pár éve éledt fel, de úgy ám, mint egy seggbepetárdázott főnixmadár: Cure volt meg Alphaville, meg nagyszínpados Anima -- szerintem akkor haza se mentem 3 napig.

Aztán kezdődött a nyervogás: hogy a Cure elvitte a pénz felét, az Alphaville a maradéknak a felét, és veszteséges volt, és milyen dolog már, hogy egyből az első évben a Tisza helyett nem a kasszából ömlő zsétengerben pancsikolhatunk.

Jó reggelt kívánok. Tessék már megnézni, hogy milyen előadók léptek fel mostanság pl. Sopronban vagy a Balaton Sound-on. Szeged mintha le lenne maradva, nem? Hogy lehet az, hogy a VOLT-on már játszott a Cult, a Pet Shop Boys, a Prodigy, én meg széttett lábbal dobjak hátast, csak azért, mert repül ide a Within Temptations?

Úgyhogy ne jöjjön nekem az ország 3. legnagyobb városának önkormányzata meg a szervezők a likviditással, mert így ez olyan, mint az a vendéglős, aki egy fakunyhóban főzi a pörköltet, és műanyagtálban szervírozza, mondván, hogy ha majd sokan esznek nála, akkor épít téglavendéglőt is, meg vesz üvegtálat. Ez fordítva működik ám manapság, tecciktudni. És arról sem szabad elfeledkezni, hogy ez az utolsó nyári fesztivál, és lehet, hogy ilyen kínálatra nem fog spórolni a derék jóember, hanem elveri a pénzét a korábbiakon, aztán aug. 20 után nem a SZINre utazik, hanem nekifog a téli álmának, hadd nőjjön vissza az a máj.

A Sziget évekig veszteséges volt, de nem foglalkoztak vele, szerveztek keményen, évről évre hívták a jobbnál jobb előadókat, infrastruktúrát fejlesztettek, rányomultak a marketingre, támogatókat kerestek, aztán lám.

Szegeden persze tavaly már volt nagy örvendezés, mert (most nem említve a minden fesztiválon házivendégnek számító magyar bandákat, akik közül nekem Török Ádám és a Mini remek jazz-blues koncertje tetszett a legjobban) a lefelé vitézlő Kosheennal meg a 10 éve jó dalt nem írt Apollo440-val már nyereséges volt a fesztivál. Nos, úgy tűnik, a szervezők megint maradtak a langyosvíznél: a Morcheeba rendben van, de a többi külföldire csak legyinteni tudok, még jó, hogy Török Ádi meg a NEO megint lesz, és annak meg főleg örülök, hogy tévesek voltak azok a szirénhangok, amelyek szerint az idei SZIN egyik fő ásza Billy "25 éve voltam király" Idol lett volna. A fejemre is húztam volna a fitymám, asszem.

Semmi baj, a népek (amíg ez a legolcsóbb buli, meg akiknek mindegy, melyik vízparti sátorban hemperegnek egy fesztiválon) talán így is elmennek majd bőven a SZINre. Biztos örülnek a városházán is majd, ha lesz nyereség. Max. én nem megyek többet partizni a Tisza-parti susnyásba, de az meg ki a szart érdekel. (Idén is ha igen, csak a Morcheeba-napon, Ádi bácsi is akkor nyomja majd). De ha többezer ember is elkezdi ugyanazt gondolni, mint én, és még Szegedről is inkább más fesztiválokra jár, akkor ne mondja senki, hogy hiába ugattam.

Remélem nem lesz igazam, de innen most az hiszem, sikerült a legtrébb idei (nemzetközi előadós) magyarországi zenei fesztivált összehozni. Ne is legyen persze igazam, úgyhogy tessék követni pl. a soproni példát, és ne sajnálni a pénzt a szervezésre, épp a hosszútávú érdekek miatt. Jövőre máris hozhatnák a Keane-t. Csak hogy a SZIN inkább "kínes" legyen, ne pedig hosszútávon kínos.

És olyan se, mint egy kiskukta első levese: aminek csak SZINe van, íze az nem sok.

9 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hatvanypatkany.blog.hu/api/trackback/id/tr45577922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rahl 2008.07.21. 14:36:38

Hát ja, a SZIN sajnos évről-évre romlik. És az a vicces, hogy a szervezők meg verik a mellüket, hogy ez az egyik legolcsóbb nyári magyarországi fesztivál. Hát ezért a felhozatalért ez qrva drága.....

Gerry. 2008.07.21. 16:22:29

Alapvetően pedig a Szint a szervezők saját bevallása szerint is a Sziget csoport támasztotta fel, miszerint "Kisétált ide a Gerendai, és aszondta, hogy kéne ide is egy fesztivál". Perpillanat is ugyan az a cég intézi a Sziget és a SZIN pr ügyleteit, így a koncepcióbeli eltéréseket nemigen értem. Viszont tény, lehet arra építeni, hogy egy fesztivál az egyik legnagyobb magyar városban, annak is a merőben pofátlan közepén akkor is odavonza a lakosokat, ha történeteen semmi ébkézláb dologgal nem tudnak szolgálni a kukikon és a nunikon kívül. Amik persze kétségkívül fontos fesztiválkellékek.
S ezek szerint a recept működik is. Egyelőre.

Rahl 2008.07.21. 17:10:08

Ja, amíg egypár ismerősöm hív SZIN-re és én mondom, hogy minek hiszen egy igazán kedvenc együttesem sincs, aki miatt lejönnék, főleg ennyi pézért, és erre amíg az a válasz "dehülyevagyvazze" tekintettel, dehát SZIN van, addig nem lesz itt gond......

Gerry. 2008.07.21. 18:15:12

Naja. Nézd, a SZIN-re én is csak azért megyek minden évben -a tavalyi kivételével- mert mint éhbérért mellékfoglalkoztatott cikkfirkász kérek sajtópasst, s jegyeket. Annyit megér a SZIN, hogy írjon róla előzetest meg rövid beszámolót az ember, főként ha mindezért fizetnek is. De ha történetesen -egyelőre- nem Szögeden tengetném életemet, fel sem merülne, hogy elmenjek még így, ingyen sem, lévén olyan ótvar gagyi a felhozatal, hogy azért annál a pár buszmegálónál többet istenuccse se áldoznék rá. De a másik oldalról szemlélve a dolgot, ezért fizetni...mindenkinek kell egy hobbi persze, de inkább tartsunk csigákat, mintsem, hogy SZINezzünk. Avagy gilisztákat, mert azok kevéssel is beérik. És szintén helyben is fellelhetőek.

Gerry. 2008.07.21. 20:01:35

Valamivel fel kell vinni a SZINvonalat, ugye;)

Hatványpatkány 2008.08.28. 20:28:27

Most olvastam, hogy 20%-al több bérletet adtak el az idei SZINre mint tavaly. Azaz: minél trébb a nemzetközi felhozatal, annál jobban fogynak szemlátomást a jegyek. Más olvasatban nyár végén már mindegy, mi szól, csak a háttérzenében legyen egy medence a félhomályban és lehetőleg borotválja is azt.
Bocs, én tévedtem.
A nézőszám-csökkenést illetően a quality vs. quantity meccsen, más országokkal ellentétben, utóbbi dob egy ippont a másikon.
Éljen a dagonya.

Rahl 2008.08.30. 19:52:16

Lehet, hogy a mi ízlésünkkel van a baj? :S

Gerry. 2008.09.02. 18:36:40

Hát, amit a SZIN után el lehet mondani az az, hogy fejemben mennyei világosság gyúlt vala, és eme csipkebokor-tűz olyan gondolatot generált, miszerint, éshogy, meghogy: állítom, hogy a SZIN-re nem feltétlenül az eladott, hanem inkább a kiadott jegyeket veszik alapul, mikor is fönnséges emelkedésekről szónokolnak.
Talán éppen a második napon beszélgettem erről egyik frissen megismert főszerkesztő ismerősömmel, akivel a kúrva nagy ürességben álló Quimby koncert mellett üldögéltünk. Namost hogy ott üresség volt, a PASO-n meg majdnemteltház, az érdektelen, mert háromésfél négyzetméteren könnyű teltházat generálni. Ahogyan nem sokat dob a latba a szintén minimále befogadóképességű Jate sátor avagy a Fészek-medence sem. A Red Leounge is csak talán, nade kérem: hol vannak itt az ezrek és tízezrek?! Főleg akkor, ha hozzám hasonlóan mindenki ingyen kapja a jegyét, és alig botlok ismerősbe aki merőben konvencionálisan jegyet vett, és nem lopott? (Kivéve persze a távolmaradásával tüntető, és a szlovák irodalommal közelharcot vívó Franciscus Slavicust.)

Hatványpatkány 2008.09.04. 10:16:43

Nem tudom, végül is a közelébe se mentem most a SZINnek.
It's a SZIN? :)
A sok ingyenjegyes meg háljon menyéttel -- grátisz azért én is benéztem volna zenehallgatás közben mellet stírölni egy sör mellett :)
süti beállítások módosítása